



September 22 - 26, 2021

DAY 01: September 22, 2021 – Wednesday I DUBAI – UAE.

TIMINGS	S.NO	DISCUSSION TOPICS	COURSE SPEAKERS
03:00 pm to 03:20 pm	1.0	ISUOG INTRODUCTION	Prof. Dr. Karim Kalache
			Professor of Obstetrics and Gynecology
03:20 pm to 04:00 pm	1.1	First trimester ultrasound and NT Scan	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
04:10 pm to 04:40 pm	1.2	Fetal gastrointestinal anomalies made easy	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
04:50 pm to 05:00 pm		Tea/Coffee Break	
05:00 pm to 05:40 pm	1.3	Tips and Tricks for Congenital Cardiac Defect	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
05:50 pm to 06:30 pm	1.4	Technique, Tips and Tricks In Gyne Ultrasound	Dr. Mala Sibal
		10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant Physician & ISUOG Faculty
06:40 pm to 07:15 pm	1.5	Torsion And D/D of Acute Pelvic Pain	Dr. Mala Sibal
		10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant Physician & ISUOG Faculty
07:25 pm		END OF THE DAY	





September 22 - 26, 2021

DAY 02: September 23, 2021 - Thursday I DUBAI - UAE.

TIMINGS	S.NO	DISCUSSION TOPICS	COURSE SPEAKERS
03:00 pm to 03:40 pm	2.1	Diagnosis and Management of IUGR	Prof. Dr. Muhammad Mumtaz
		• 10 Minutes Questions/Answer Session	OB - GYN Fetal Medicine Specialist
03:50 pm to 04:30 pm	2.2	Complication of Monochorionic Twins	Prof. Dr. Muhammad Mumtaz
		• 10 Minutes Questions/Answer Session	OB - GYN Fetal Medicine Specialist
04:40 pm to 05:20 pm	2.3	Second trimester normal anatomy excluding the fetal heart	Prof. Dr. Karim Kalache
		• 10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
05:30 pm to 05:45 pm		Tea/Coffee Break	
05:45 pm to 06:25 pm	2.4	Differential Diagnosis of a Thickened Endometrium	Dr. Mala Sibal
		• 10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant Physician & ISUOG Faculty
06:35 pm to 07:15 pm	2.5	Myometrium Pathologies: Fibroids and Adenomyosis	Dr. Mala Sibal
		• 10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant Physician & ISUOG Faculty
07:25 pm		END OF THE DAY	





September 22 - 26, 2021

DAY 03: September 24, 2021 - Friday I DUBAI - UAE.

TIMINGS	S.NO	DISCUSSION TOPICS	COURSE SPEAKERS
03:00 pm to 03:40 pm	3.1	3D Multi-Planar Mode – Understanding the key concepts	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
03:50 pm to 04:30 pm	3.2	Tips and Tricks for 3D Surface Mode Rendering	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
04:40 pm to 05:10 pm	3.3	Live Patients Demonstration	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
05:20 pm to 05:35 pm		Tea/Coffee Break	·
05:35 pm to 06:15 pm	3.4	Practical 3D/4D Pelvic scanning in Gyne and ART	Dr. Karunkar Marikinti
		10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant of OB - GYN
06:25 pm to 07:05 pm	3.5	Case Scenarios in 3d Scanning	Dr. Karunkar Marikinti
		10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant of OB - GYN
07:15 pm		END OF THE DAY	•





September 22 - 26, 2021

DAY 04: September 25, 2021 - Saturday I DUBAI - UAE.

TIMINGS	S.NO	DISCUSSION TOPICS	COURSE SPEAKERS
03:00 pm to 03:40 pm	4.1	Doppler Ultrasound in High Risk Pregnancy	Prof. Dr. Muhammad Mumtaz
		10 Minutes Questions/Answer Session	OB - GYN Fetal Medicine Specialist
03:50 pm to 04:30 pm	4.2	Diagnosis and treatment of CS Scar Pregnancy	Prof. Dr. Muhammad Mumtaz
		10 Minutes Questions/Answer Session	OB - GYN Fetal Medicine Specialist
04:40 pm to 05:20 pm	4.3	Fetal skeletal anomalies explained with 6 clinical cases	Prof. Dr. Karim Kalache
		10 Minutes Questions/Answer Session	Professor of Obstetrics and Gynecology
05:30 pm to 05:45 pm		Tea/Coffee Break	
05:45 pm to 06:25 pm	4.4	Fetal central nervous system examination and spinal	Prof. Dr. Karim Kalache
		anomalies	Professor of Obstetrics and Gynecology
		10 Minutes Questions/Answer Session	
o6:35 pm to 07:15 pm	4.5	Evaluation of Adnexal Masses: Based On IOTA Guidelines	Dr. Mala Sibal
		10 Minutes Questions/Answer Session	Consultant Physician & ISUOG Faculty
07:25 pm		END OF THE DAY	,





September 22 - 26, 2021

DAY 05: September 26, 2021 - Sunday I DUBAI - UAE.

TIMINGS	S.NO	DISCUSSION TOPICS	COURSE SPEAKERS
03:00 pm to 03:40 pm	5.1	Role of peri operative and postoperative ultrasound scan in placenta Acreta spectrum disorders (PAS), Practical Tips for Prenatal Diagnosis of Morbidly Adherent Placenta • 10 Minutes Questions/Answer Session	Dr. Edwin Chandrahran Director, Global Academy of Medical Education
03:50 pm to 04:30 pm	5.2	Correlation between antenatal ultrasound scan findings and features observed on the CTG trace • 10 Minutes Questions/Answer Session	Dr. Edwin Chandrahran Director, Global Academy of Medical Education
04:40 pm to 04:55 pm		Tea/Coffee Break	
04:55 pm to 05:35 pm	5.3	Intrapartum ultrasound scan: Does it have a role in contemporary obstetric practice? • 10 Minutes Questions/Answer Session	Dr. Edwin Chandrahran Director, Global Academy of Medical Education
05:45 pm to 06:45 pm	5.4	Interactive Session with the Delegates (IOTA CASES DISCUSSION AND PRACTICE) • 10 Minutes Questions/Answer Session	Dr. Mala Sibal Consultant Physician & ISUOG Faculty
06:55 pm to 07:10 pm	5.5	VIDEO TESTIMONIAL FROM SOME DELEGATES ABOUT THE COURSE	
07:10 pm to 07:20 pm	5.6	FINAL WORDING FROM THE SPEAKERS	
07:30 pm		END OF THE COURSE	