27th World Congress on Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, Vienna, Austria 15-19 September 2017 MAIN PROGRAM NOT INCL. HUBS (SEE SEPARATE CHART)

 Masterclass
 HUBS
 Workshops
 Plenary
 Social

 Obs OC
 Gyne OC
 OP
 PCC

Friday	Saturday	Saturday	Sun-Mon	WAIN PROGRAM NOT INCE. HODG (SEE SEPARATE CHART)					Was dear 10 Contractors			Tues	Torrador (O.Corron)			
15 Sept	timings	16 Sept	timings	Sunday 17 September				Monday 18 September				timings	Tuesday 19 September			
		HALL A (3000 TS)		HALL A (2000 TS)	HALL E (1100 TS)	HALL F (1100 TS)	HALL B (660 TS)	HALL A (2000 TS)	HALL E (1100 TS)	HALL F (1100 TS)	HALL B (660 TS)		HALL A (2000 TS)	HALL E (1100 TS)	HALL F (1100 TS)	HALL B (660 TS)
Registration	07:00 onwards	Registration	07:30-08:10 (40 mins)	Masterclass: Stillbirth predictable, preventable?	Masterclass: The heart of the matter	Masterclass: Evaluating the endometrium from fertility to menopause	Masterclass:W hat RCT's can and can't tell us	Masterclass: Fetal neurosonograp hy tips + tricks	Masterclass: New frontiers in preterm labour	Masterclass: Management of fetal growth restriction in practice	Masterclass: Revising IOTA terms and definitions: case examples of how to classify ovarian masses	07:30-08:10 (40 mins)	Masterclass: The first trimester anomaly scan	Masterclass: Screening for chromosomal anomalies: cfDNA for all, cfTS for all, Microarray for all?	Masterclass: Examining women with pelvic pain: how I do it (case examples)	Masterclass: Computerised fetal heart rate analysis in high risk pregnancy
Pre-Congress Courses - Essentials in Fetal MRI: methods and brain imaging - Modern obstetric management: the latest updates [ISPD/SMFM] - Fetal anatomy: normal or abnormal? The Basic Training approach	08:30-09:50 (80 mins)	Keynote lectures: Blood flow, air flood and going with the flow	08:15-09:15 (60 mins)	OC: Fetal growth: consequences of being too big or too small	OC: Fetal heart: breaking news	OC: Reproductive medicine	OP: Ultrasound meets MRI: form and function	OC: Abnormal fetal growth: causation, detection and long term effects	OC: Fetal Brain exposed to Zika and CMV virus	OC: Using ultrasound to characterise and help manage ovarian masses		08:15-09:15 (60 mins)	OC: State of the art techniques to image the fetus	OC: Is this placenta abnormally invasive?	OC: Solving problems in urogynecology	
	09:50-10:30 (40 mins)	AGM	09:20-10:00 (40 mins)	OP: Placental and maternal factors in IUGR	OP: Fetal cardiac funtion	OP: Reproductive Medicine	OP: Fetal anomalies: from diaphragm up	OP: Small for gestational age	OP: Fetal brain and CNS anomalies	OP: Using ultrasound to characterise and help manage ovarian masses	OP: Fetal heart anomalies II	09:20-10:00 (40 mins)	OP: Managing TTTS	OP: How to diagnose and manage abnormal placentation	OP: Solving problems in urogynecology	
	10:30-11:00 (30 mins)	COFFEE	09:50-10:20 (30 mins)		COFFEE & ELECTRONIC POSTER VIEWING								COFFEE & ELECTRONIC POSTER VIEWING			
	11:00-12:15 (75 mins)	Plenaries and Top Abstracts	10:20-11:20 (60 mins)	OC: Fetal structural abnormalities	OC:Brain anomalies: challenges in diagnosis and counseling	WS: Using US to help manage oncology patients		OC: Fetal brain: form and function	OC: Can ultrasound guide delivery?	OC: Using imaging to help in the mangement of oncology patients	OP: Hypertensive disease in pregnancy: screening to diagnosis	10:20-11:20 (60 mins)	OC:Advanced cytogenic techniques: impact on ultrasound practice	WS: 3D/4D ultrasound: is it living up to its promise	OC: Using ultrasound to assess pelvic pain and diagnose endometriosis	
			11:25-12:05 (40 mins)	OP: Fetal growth anatomy & measurements	OP: Hot topics around the fetal brain		OP: Ultrasound and genetics	OP: Fetal growth and the brain	OP:Ultrasound in the labour ward	OP: Using imaging to help in the mangement of oncology patients	OP: Fetal development in maternal conditions	11:25-12:05 (40 mins)	OP: Education, simulation and safety	OP: Fetal brain novel applications of ultrasound and MRI	OP: Using ultrasound to assess pelvic pain and diagnose endometriosis	
	12:15-13:45 (90 mins)	LUNCH and SATELLITE SYMPOSIA	12:00-13:30 (90 mins)	LUNCH, ELECTRONIC POSTER VIEWING, AND SATELI (Satellite Symposia 12:15-13:15)					ELLITE SYMPOSIA 12				LUNCH, ELECTRONIC POSTER VIEWING, AND SATELLITE SYMPOSIA (Satellite Symposia 12:15-13:15)			
	13:45-15:05 (80mins)	WS: New approaches to fetal growth: which should I use? WS:Safe assisted vaginal delivery WS: MRI: it's not just for heads anymore! WS:endometriosis	13:30-14:30 (60 mins)	WS: Fetal echocardiography: complexity made simple	OC:From poor placentation to pre- eclampsia	OC: Miscarraige, ectopic pregnancy, PUL and other complications in early pregnancy		OC: CFDNA tests: where are we now?	OC: Advances in fetal surgery	OC: Abnormal bleeding: uterine and endometrial problems		13:30-14:50 (80 mins)	WS: Ultrasound and genetic diagnostics at 12 weeks	WS: Pre-eclampsia in 2017	WS: Managing ovarian masses: the evidence base	
			14:35-15:15 (40 mins)	OP: Detection of fetal heart anomalies I	OP: Babies born too early or too small	OP: Complications in early pregnancy		OP: NIPT: Issues and implematation	OP: Invasive procedures: new data	OP: Abnormal bleeding: uterine and endometrial problems	OP: Clinical challenges in chorionicity	14:50-16:20 (90 mins)	Closing plenary: Show us the Power of Ultrasound			
	15:00-15:30 (30 mins)	COFFEE	15:10-15:40 (30 mins)		COFFEE & ELECTRONIC POSTER VIEWING											
	15:30-17:30 (120 mins)	Awards and plenaries	15:40-17:00 (80 mins)	WS: IUGR management after the TRUFFLE trial: key messages	WS: Abnormally invasive placenta	WS: The future of ultrasound for the detection of CNS anomalies after the MERIDIAN trial	WS: Managing women with complications in early pregnancy	WS: Understanding outflow tract abnormalities	WS: Complications of twins: how to image, how to manage	WS: Classifying ovarian masses: IOTA	WS: Late fetal growth restriction	16:20	Leaving drinks and welcome to Singapore 2018!			
	Eve	Opening Ceremony and Welcome Reception	Eve	Congress party at the Rathaus				COMPANY SPONSORED SYMPOSIA								